Nieuws

Overstap van ‘Alex’ naar Hulu-serie heeft grote gevolgen

Alex Kirkman Designated Survivor (1)

Alex Kirkman is één van de favoriete personages uit Designated Survivor van veel kijkers. Voor hen is er nu slecht nieuws. Alex wordt gespeeld door Natascha McElhone en zij is gecast voor de Hulu-serie The First en dat heeft ook gevolgen voor Designated Survivor. Grote gevolgen.

Alex Kirkman

Alex Kirkman is de vrouw van president Tom Kirkman in Designated Survivor. Ondanks dat ze vooral op de achtergrond van Tom aanwezig is, zijn veel kijkers erg gesteld op haar. Nu het tweede seizoen net is begonnen zullen zij langzaam afscheid moeten gaan nemen van Alex, want ze verlaat de serie.

Alex Kirkman verlaat Designated Survivor

Alex Kirkman verlaat na Designated Survivor seizoen 2 de serie. Natascha McElhone bekleedt de rol van Alex, maar na het tweede seizoen heeft zij daar geen tijd meer voor. McElhone is namelijk gecast voor The First, een nieuwe serie van streamingdienst Hulu. Deze rol zal dermate veel tijd in beslag nemen, dat er voor McElhone geen ruimte meer is om Designated Survivor er nog naast te doen.

Hoewel het nog onduidelijk is of er een derde seizoen van Designated Survivor zal komen, staat het dus in ieder geval vast dat mocht dit derde deel er komen dit zonder Alex Kirkman zal zijn. Hoe de schrijvers van Designated Survivor Alex uit de serie zullen schrijven blijft natuurlijk afwachten tot vermoedelijk de laatste aflevering. In de previews op het tweede seizoen zagen we al wel dat president Tom Kirkman verder onder druk wordt gezet, omdat ook de veiligheid van zijn familie in het geding is. Mogelijk wordt daar een dramatische twist aan gegeven door de makers van Designated Survivor. Op het antwoord zullen we tot het voorjaar van 2018 moeten wachten.

The First

Wat de rol van McElhone in The First gaat worden is nog niet bevestigd. The First is een serie van Beau Willimon, de man die ook verantwoordelijk was voor het succes van House of Cards, en gaat over de eerste reis van de mens naar Mars. Deadline denkt te weten dat McElhone het hoofd van het bedrijf dat achter de reis naar Mars zit is.