Aaron Shore Designated Survivor

Aaron Shore

Aaron Shore wordt in Designated Survivor gespeeld door Adan Canto en Aaron maakte in het eerste seizoen lange tijd een belangrijk onderdeel uit van het team van president Tom Kirkman. Naast zijn rol in Designated Survivor is Canto onder andere bekend van The Following en X-Men: Days of Future Past.

Aaron Shore uit Designated Survivor

Aaron Shore is in Designated Survivor één van de hoofdrolspelers. Shore kwam in iedere aflevering van het eerste seizoen voor en ook in seizoen 2 zal er een belangrijke rol voor hem zijn weggelegd. Shore werkte al op het Witte Huis voordat Kirkman als Designated Survivor de nieuwe president van de Verenigde Staten werd. Aaron Shore was adjunct Chief of Staff onder president Richmond en ook Kirkman vertrouwde hem een belangrijke positie in zijn regering toe.

Omdat Aaron Shore als één van de weinigen de aanslag, waarbij alle politici om het leven kwamen, overleefde bleven er echter ook twijfels om zijn persoon bestaan. Zou hij mogelijk iets te maken kunnen hebben met de aanslag? Kirkman weet immers dat er een verrader rondloopt in het Witte Huis. Is het Aaron Shore, of toch iemand anders. Kirkman vraagt Emily Rhodes onderzoek te doen naar het lek en dat zorgt voor een lastige situatie, want tussen Rhodes en Shore spelen ook hele andere dingen in de privésfeer.

Voor Shore zit er uiteindelijk niets anders op dan zijn werkzaamheden voor Kirkman neer te leggen, ook al blijft de president volhouden dat iedereen onderzocht wordt en hij hoopt dat Shore behouden blijft voor het Witte Huis. Het besluit van Shore staat vast, maar hij blijft dicht bij het vuur. Al snel krijgt hij namelijk een baan aangeboden als strateeg voor Kimble Hookstraten, Speaker of the House. Kirkman ziet echter nog altijd een rol voor Shore weggelegd in zijn staf.

Over acteur Adan Canto

Adan Canto is als Aaron Shore via Designated Survivor wereldwijd doorgebroken, maar de acteur speelde ook voor de populaire serie in bekende producties. Canto werd op 5 december 1981 geboren in Mexico en begon al op jonge leeftijd met acteren. Toen hij negen jaar oud was maakte hij zijn acteerdebuut en speelde eerst in een aantal Mexicaanse films, voordat hij de overstap naar producties uit de Verenigde Staten maakte.

Amerika en de rest van de wereld maakte in 2013 voor het eerst kennis met Adan Canto als acteur. Hij verscheen als Paul Torres in de serie The Following. Canto was als Torres is tien van de vijftien afleveringen van het eerste seizoen van The Following te zien. Daarna scoorde hij ook nog een belangrijke rol in X-Men: Days of Future Past. Daarin speelde Adan Canto de rol van Sunspot. Vanaf dat moment lagen de rollen voor de Mexicaan steeds vaker voor het oprapen en acteerde hij in onder andere Mixology, Hysteryia Blood & Oil, Second Chance en had hij een rolletje in Narcos. Zijn rol als Aaron Shore in Designated Survivor is voor Adan Canto zijn grootste succes als acteur.