Alex Kirkman Designated Survivor

Alex Kirkman

Alex Kirkman wordt in Designated Survivor gespeeld door Natascha McElhone. De Amerikaanse actrice is onder andere bekend van de televisieserie Californication en speelt in Designated Survivor de vrouw van president Tom Kirkman.

Alex Kirkman uit Designated Survivor

Alex Kirkman is in Designated Survivor de vrouw van Tom Kirkman. Het getrouwde stel heeft twee kinderen; Leo Kirkman en Penny Kirkman. Het leven van de Kirkman’s komt op zijn kop te staan als ze totaal onverwacht naar het Witte Huis moeten verhuizen, omdat het hoofd van het gezin door de aanslag op Het Capitool plotseling de nieuwe president van Amerika is geworden. Het vergt een behoorlijke omschakeling in het gezin en dus zeker ook van Alex Kirkman. Zij had een eigen carrière in Washington D.C. als advocate, maar kan dat uiteraard niet combineren als First Lady van de Verenigde Staten.

Tijdens het eerste seizoen van Designated Survivor stralen Alex en Tom uit zeer gelukkig met elkaar te zijn en elkaar ook blindelings te vertrouwen. Ook als Tom president van Amerika wordt verandert de liefde voor elkaar nauwelijks, ondanks dat de media massaal graven in de geschiedenis van de familie Kirkman. Uiteraard vinden de media ook een schokkend feit: Tom is mogelijk niet de vader van Leo, terwijl hun zoon daar niet van op de hoogte was.

Uiteindelijk overleeft de familie Kirkman ook deze storm, zoals er wel meerdere zijn in Designated Survivor. Alex Kirkman wil als First Lady ook haar eigen taken hebben, maar ze heeft geen politieke ervaring. In het Witte Huis zijn ze dan ook wat terughoudend, maar Alex Kirkman probeert waar mogelijk iets toe te voegen aan het presidentschap van haar man Tom. Soms met succes, maar soms beschadigt het de reputatie van Tom Kirkman als president.

Over actrice Natascha McElhone
Actrice Natascha McElhone werd op 14 december 1969 geboren in Londen. Ze werd overigens niet als Natascha McElhone geboren, maar als Natascha Taylor. Later besloot Natascha echter de achternaam van haar moeder aan te nemen. Ze groeide op in Engeland en ging in Londen naar de Academy of Music and Dramatic Art. Daarmee trad ze niet in de voetsporen van haar ouders, die allebei journalist waren.

Natascha McElhone ging voor een carrière als actrice en dat bleek een verstandige keuze. Ze debuteerde in 1996 als actrice in de film Surviving Picasso, waarin ook Anthony Hopkins speelde. Daarnaast acteerde Natascha McElhone ook in The Truman Show en Ronin en Solaris. Daarnaast werd de Engelse ook regelmatig gecast voor televisieseries. Veel mensen zullen haar dan ook kennen als Karen uit Californication. Daarin speelde ze de ex van Hank Moody, waarmee ze een ingewikkelde relatie heeft.