Hannah Wells Designated Survivor

Hannah Wells

Hannah Wells wordt in Designated Survivor gespeeld door Margaret Quigley, beter bekend als Maggie Q. Wells voert namens de FBI het onderzoek naar de aanslagen op Het Capitool en kreeg hierbij in eerste instantie hulp van Jason Atwood.

Hannah Wells uit Designated Survivor

Hannah Wells wil in Designated Survivor de onderste steen boven halen, na de aanslag op Het Capitool, waarbij niet alleen president Richmond om het leven kwam, maar ook het voltallige kabinet. Ook de liefde van haar leven, Scott Wheeler, kwam bij deze aanslag om het leven. Wells wilde er daarom alles aan doen om te achterhalen wie er achter de aanslag zat. De grote kracht van Hannah Wells is dat dat goed buiten de gebaande paden kan denken. Tegelijkertijd is dit ook een tekortkoming van haar, want ze negeert hierdoor ook regelmatig de opdrachten van haar bazen bij de FBI, wat haar ook regelmatig problemen opleverde.

Om de daders van de aanslag op Het Capitool te kunnen halen is het echter een vereiste dat er buiten de gebaande paden wordt gedacht. Wells is er al snel van overtuigd dat Tom Kirkman achter de verkeerde daders aan zit, maar niemand wil haar geloven. Wells is er van overtuigd dat Peter MacLeish iets te maken heeft met de aanslag, omdat hij ook aanwezig was bij de State of the Union, maar toevallig niet in de zaal was tijdens de aanslag. Hij overleefde het dus en Wells zet alles op alles om de waarheid te achterhalen. Ze vindt steun bij Jason Atwood, haar baas bij de FBI, maar dat zal behoorlijke gevolgen hebben.

Het lukt Wells uiteindelijk om voor Kirkman in het diepste geheim uit te zoeken hoe de vork in de steel steekt. Langzaam begint ze haar theorie kloppend te krijgen, maar steeds als ze dicht bij is om de waarheid te openbaren, gaat er iets dramatisch mis. Wel doet ze schokkende ontdekkingen die een bedreiging voor de Verenigde Staten vormen.

Over actrice Maggie Q

Actrice Maggie Q werd in 1979 geboren als Margaret Denise Quigley op het eiland Hawaï. Er stroomt zeer divers bloed door de aderen van Maggie Q, want haar vader was van Poolse, Ierse en Franse afkomst, terwijl haar moeder uit Vietnam komt. De carrière van Maggie Q kwam in Azië van de grond. Eerst als model in Hongkong en later als actrice, toen ze in 1998 debuteerde in een Chineese televisieserie. Na de eeuwwisseling groeide ook buiten Azië de bekendheid van Maggie Q.

Maggie kreeg rollen in Amerikaanse producties als Rush Hour 2 en na haar rol in Mission: Impossible III was haar naam definitief gevestigd. Sindsdien speelt ze regelmatig in grote films of series. Ze kreeg de hoofdrol in de serie Nikita en is Maggie Q ook bekend als Tori, uit de Divergent-series. Ze speelde in Divergent, Insurgent én Allegiant. Ook haar rol als Hannah Wells in Designated Survivor geeft de actrice een flinke bekendheidboost.