Jason Atwood Designated Survivor

Jason Atwood

Jason Atwood wordt in Designated Survivor gespeeld door Malik Yoba. Atwood werkt voor de FBI en deed onderzoek naar de aanslagen op Het Capitool, totdat hij en zijn familie persoonlijk betrokken raakte bij de zaak.

Jason Atwood uit Designated Survivor

In Designated Survivor geeft Jason Atwood bij de FBI leiding aan onder andere Hannah Wells. Het kost hem moeite om haar onder controle te houden, omdat zij recht op haar doel af gaat. In eerste instantie is Atwood dan ook wat sceptisch over de theorieën van Wells en geeft president Tom Kirkman uiteindelijk ook andere informatie. Het resulteert er in dat Kirkman een team op de verkeerde man zet en dit zorgt voor grote onvrede bij Wells. Ze begrijpt niet waarom Atwood haar theorie niet heeft geopperd bij Kirkman, waarop haar baas antwoord dat ze eerst met bewijzen moet komen.

Uiteindelijk lukt het Wells om Jason Atwood te overtuigen, maar lang kunnen de twee niet samenwerken. Luke, de zoon van Atwood, wordt gegijzeld door een mysterieuze vrouw. Zij neemt contact op met Atwood en geeft hem de opdracht om een valse bekentenis te doen, die grote gevolgen zou hebben. Wells heeft echter door dat er iets niet in de haak is en probeert de waarheid te achterhalen.

Als de zoon van Atwood later toch vermoord blijkt te zijn stort de wereld van Jason en zijn vrouw Yvette in. Pas veel later is Jason Atwood weer bereid om met Wells mee te denken, om de daadwerkelijke daders van de aanslag te ontmaskeren. Ondanks dat Atwood niet meer werkzaam is bij de FBI is hij enorm van waarde, al moet hij dit wel bekopen.

Over acteur Malik Yoba

Malik Yoba is een Amerikaanse acteur uit The Bronx, New York. Yoba werd geboren op 17 september 1967 en maakte in 1993 zijn filmdebuut in de wereldberoemde film Cool Runnings. Deze film gaat over het Jamaicaans bobsleeteam, dat in 1988 deelnam aan de Olympische Spelen van 1988 in Calgary. Malik Yoba speelde Yul Brenner in Cool Runnings. Ook speelde Yoba in de langlopende serie New York Undercover en in de films Smoke, Cop Land en Why Did I Get Married?.