Kimble Hookstraten Designated Survivor

Kimble Hookstraten

Kimble Hookstraten werd in Designated Survivor gespeeld door Virginia Madsen. Hookstraten had een belangrijke rol in het eerste seizoen van Designated Survivor, maar Madsen maakte tijdens de zomer van 2017 bekend dat zij niet zou terugkeren in het tweede seizoen.

Kimble Hookstraten uit Designated Survivor

Kimble Hoogstraten was net als Tom Kirkman de Designated Survivor op de avond van de aanslag op Het Capitool. Zij was door haar partij, de Republikeinen, naar een afgelegen locatie gebracht, zodat zij in het ergste geval de nieuwe president van Amerika zou worden. Uiteindelijk werd Kirkman de nieuwe president en Hookstraten gaf tegenover hem aan zijn positie te accepteren, maar hem wel nauwlettend in de gaten te houden. Ondertussen had Hookstraten ook haar eigen agenda.

Hookstraten bleef ondertussen Speaker of the House, maar haar uiteindelijk doel was om vice president onder Kirkman te worden, om zo haar invloed in het Witte Huis nog verder te vergroten. Ze was zeer dicht bij deze positie, toen er gevoelige informatie uit haar verleden uitlekte en ze de droombaan kon vergeten. Hoewel het vice presidentschap er niet meer in zat, behield Kirkman zijn vertrouwen in Kimble Hookstraten en bood haar de kans om een andere functie te bekleden in zijn regering.

Zover zal het uiteindelijk nooit komen, want voor Kimble Hookstraten was in Designated Survivor seizoen 2 geen ruimte meer. De actrice vertelde op social media dat ze uit de serie is geschreven, tot haar eigen verdriet. Ze gaf aan te hopen dat er mogelijk een dag aanbreekt waarop haar terugkeer in de serie gevierd kan worden.

Over actrice Virginia Madsen

Virginia Madsen werd op 11 september 1961 geboren in Chicago als dochter van moeder Elaine Madsen-Melson en vader Calvin Madsen. Haar moeder is dichteres, waarvoor ze zelfs bekroond werd met een Emmy Award. Ook produceert en schrijft Elaine toneelstukken. Vader Calvin is brandweerman. Eind jaren tachtig, begin jaren negentig had Virginia Madsen een aantal grote rollen in filmproducties. Zo speelde ze in Fire with Fire en Candyman. Laatstgenoemde film betekende de definitieve doorbraak van Virginia Madsen als actrice. Ook haar rol in Sideways in 2004 was een belangrijk moment in haar carrière, want daarna verscheen ze in meer grote producties. The Number 23 en The Haunting in Connecticut zijn hier voorbeelden van.