Mike Ritter Designated Survivor

Mike Ritter

Mike Ritter wordt in Designated Survivor gespeeld door LaMonica Garrett. Ritter is een Secret Service-agent en al jaren moet hij er voor zorgen dat Tom Kirkman en zijn familie veilig zijn.

Mike Ritter uit Designated Survivor

Mike Ritter is in Designated Survivor de persoon die de boodschap aan Tom Kirkman moet overbrengen dat hij de nieuwe president van de Verenigde Staten is. Mike Ritter heeft er even daarvoor moeten zorgen dat Kirkman en zijn vrouw Alex Kirkman in veiligheid worden gebracht, om hem daarna naar het Witte Huis te escorteren. Kirkman zat als Designated Survivor op een veilige plek tijdens de State of the Union, toen de aanslag op Het Capitool plaatsvond.

De veiligheid van Tom Kirkman ligt in handen van Mike Ritter, ook nadat Kirkman benoemd is tot president van Amerika. De vertrouwensband tussen de twee is dan ook enorm, aangezien ze al jaren met elkaar werken. Mike Ritter heeft een goede band opgebouwd met de Kirkman’s en dat vertaalt zich soms ook naar vertrouwelijke gesprekken, die niet per se werkgerelateerd hoeven te zijn. Mike Ritter ondersteunt ook het team dat in het geheim jaagt op de daders van de aanslag. Hij helpt FBI-agent Hannah Wells bij haar onderzoek waar mogelijk.

Over acteur LaMonica Garrett

LaMonica Garret werd op 23 mei 1975 geboren in San Francisco. Sinds 2003 is de Amerikaanse acteur te zien in tientallen films en series. The Blues was de eerste film waarin hij te zien was. Dat was in 2003, toen hij Ian speelde. Verder speelde LaMonica Garrett ook nog rolletjes in televisieseries als Hawthorne, Dark Blue en Political Animals. Meer bekendheid als acteur genereerde LaMonica Garrett echter via Sons of Anarchy en Transformers: Dark of the Moon.

Behalve in Designated Survivor speelde LaMonica Garrett in 2016 ook in het derde seizoen van de goed ontvangen serie The last Ship. In die serie speelt Garrett Lt. TAO Cameron Burk. Al met al was 2016 dus een uitstekend jaar voor Garrett, met belangrijke rollen in Designated Survivor en The Last Ship. Het betekende voor hem de definitieve doorbraak als acteur.