Peter MacLeish Designated Survivor

Peter MacLeish

Peter MacLeish wordt in Designated Survivor gespeeld door Ashley Zukerman. MacLeish is één van de weinigen die de aanslag op Het Capitool overleeft en wordt daarom gezien als een held. Alleen FBI-agent Hannah Wells plaatst hier na grondig onderzoek haar vraagtekens bij.

Peter MacLeish uit Designated Survivor

Peter MacLeish wil in Designated Survivor de nieuwe president van Amerika worden. Om de machtigste man ter wereld te kunnen worden is een enorm plan opgesteld en tijdens het eerste seizoen van Designated Survivor wordt duidelijk dat MacLeish als een marionet gebruikt wordt. MacLeish twijfelt dan ook regelmatig of hij er wel goed aan doet om dit pad te bewandelen, maar wordt er dan door zijn vrouw Beth MacLeish fijntjes aan herinnerd dat hij geen keuze heeft.

Peter MacLeish is als congreslid aanwezig bij de desastreus verlopen State of the Union. Hij is de enige overlevende van de aanslag, maar raakte wel gewond. Amerika ziet hem als een held, voor zover hij dat als oorlogsveteraan nog niet was. Omdat president Tom Kirkman ook op zoek moet naar een nieuwe vice president komt MacLeish al snel in beeld voor die positie en dat is precies volgens plan. Kirkman hoeft alleen nog maar uitgeschakeld te worden, om MacLeish president van Amerika te maken.

Niet iedereen gelooft in de heldenstatus van MacLeish. Hannah Wells doet namens de FBI grondig onderzoek naar de aanslag op Het Capitool en al snel twijfelt ze aan de oprechtheid van MacLeish. Zeker als ze erachter komt hoe het kan dat hij de aanslag heeft overleefd. Ondertussen ontwikkelen de plannen van MacLeish zich, maar niet tot volledige tevredenheid. De plannen moeten hier en daar gewijzigd worden en ondertussen komt Wells steeds dichter bij schokkende antwoorden. De missie van Peter MacLeish kent vervolgens een dramatisch einde.

Over acteur Ashley Zukerman

Ashley Zukerman is een Amerikaans/Australische acteur, geboren op 30 december 1983. Zukerman werd geboren in Santa Monica en verhuisde op tweejarige leeftijd met zijn ouders naar Australië. De familie Zukerman vestigde zich in Melbourne en daar zou Ashley Zukerman ook opgroeien. Lang zag het er niet naar uit dat hij voor een leven als acteur zou gaan. Hij studeerde af in Wetenschap en Techniek, maar kreeg daarna toch een kans op de Victorian College of the Arts.

Toen hij daar in 2006 afstudeerde begon zijn carrière als acteur pas echt. De eerste rollen die hij kreeg waren The History Boys, The Pacific en Rush. Zijn carrière speelde zich in de beginjaren voornamelijk af in Australië en ook accepteerde hij nog regelmatig een rol in het theater. Pas de laatste jaren acteert Ashley Zukerman ook buiten Australië. Zo speelde hij een rol in de Amerikaanse serie Manhattan, waarin ook de Nederlandse actrice Katja Herbers, te zien is. Ook zijn rol als Peter MacLeish in Designated Survivor was een grote buitenlandse rol voor hem en verder is Zukerman ook te zien geweest in Fear the Walking Dead, Masters of Sex en The Code.