Seth Wright Designated Survivor

Seth Wright

Seth Wright wordt in Designated Survivor gespeeld door acteur Kal Penn. Wright is in Designated Survivor de woordvoerder van het Witte Huis in de regering van president Tom Kirkman. Hij begon echter als tekstschrijver voor de president.

Seth Wright uit Designated Survivor

Voor Seth Wright is in Designated Survivor een belangrijke rol weggelegd. Hij was al werkzaam in het Witte Huis, nog voordat Tom Kirkman er zijn intrede als president deed. Hij schreef de teksten voor Kirkman’s voorganger president Richmond. Toen Richmond omkwam bij de aanslag volgde er een ongemakkelijke eerste ontmoeting tussen Kirkman en Wright. Kirkman was zojuist benoemd tot president van Amerika, toen het hem allemaal even te veel werd. Op het toilet gooide hij zijn maaginhoud er uit, niet wetende dat Wright een deurtje verder zat. Wright wist op zijn beurt niet dat het de president was die hij hoorde overgeven. Wright praat erg neerbuigend over Kirkman, totdat ze allebei uit hun hokje verlaten komt Wright erachter dat hij de president recht in zijn gezicht beledigd heeft.

In plaats van dat dit het einde van Wright in het Witte Huis betekende, was het juist de start van een samenwerking op basis van wederzijds vertrouwen. In eerste instantie is Seth Wright ook onder president Tom Kirkman zijn tekstschrijver, maar als het niet lukt om een geschikte woordvoerder van het Witte Huis te vinden en Wright zelf goed optreedt tegenover de pers, wil Kirkman dat Seth de nieuwe woordvoerder wordt. Na wat aarzelen accepteert hij de baan.

Samen met Emily Rhodes en Aaron Shore vormt Seth Wright een vertrouwelijk trio voor Kirkman. De president durft zijn plannen en ideeën met hen te delen en staat ook open voor hun mening. Bovendien wordt in Designated Survivor de rol van de woordvoerder getoond. Dagelijks verschijnen er tientallen artikelen over de Amerikaanse politiek in de media en Wright is er voor verantwoordelijk dat de juiste informatie bij het volk terecht komt. Bovendien moet hij er voor zorgen dat bepaalde kritische stukken een niet al te grote impact op het imago van Kirkman hebben.

Over acteur Kal Penn

Kal Penn speelde voor Designated Survivor in talloze films en series. De acteur werd op 23 april 1977 geboren in Montclair als Kalpen Suresh Modi. Zijn ouders werden geboren in India, maar emigreerde naar de Verenigde Staten. Daar werd Penn geboren en groeide hij ook op in Amerika. Penn speelde in 1998 voor het eerst in een film. Het heeft de acteur de nodige moeite gekost om door te breken. Hij constateerde dat hij maar weinig rollen kreeg aangeboden onder zijn officiële naam, waarna hij besloot om Kal Penn aan te nemen als artiestennaam.

Hoe oneerlijk ook, vanaf dat moment werd het voor de Amerikaan eenvoudiger om rollen te scoren. Zo speelde hij in Van Wilder en Harold & Kumar. Ook speelde hij samen met Kiefer Sutherland (Tom Kirkman in Designated Survivor) in 24. Verder is Penn bekend van zijn rol als Dr. Lawrence Kutner uit de populaire serie House M.D. Kal Penn speelde liefst in 37 afleveringen van House.

Naast zijn rol als Seth Wright heeft Kal Penn daadwerkelijk politieke ervaring. Hij verliet de serie House M.D. om een functie te bekleden in de regering van president Barack Obama. Hij werd co-directeur van het Bureau voor Publieke Betrokkenheid van het Witte Huis. Lang zou hij overigens niet actief blijven op het Witte Huis, want in 2010 werd hij weer actief als acteur. Hij zei ‘ja’ tegen een nieuw vervolg in de Harold & Kumar-filmreeks en speelde daarna in diverse andere rollen.