Uncategorized

Toch nog hoop voor Designated Survivor seizoen 3?

Designated Survivor cast seizoen 1

Het nieuws dat er geen derde seizoen van Desiganted Survivor zal komen zorgde voor een flinke teleurstelling bij de fans. Er gloort nu echter toch nog een beetje hoop, want mogelijk gaat de serie toch nog ergens anders verder.

Petitie

Het ‘internet’ komt tegenwoordig steeds vaker in actie als er iets negatiefs gebeurt rondom series. Zo wisten de fans van de serie Sense8 er middels een petitie al een finale-film uit te slepen en is er ook een heuse beweging ontstaan op social media om de serie Lucifer in leven te houden. Ook voor Designated Survivor komt er nu wat op gang.

Er zijn verschillende petities gestart om zo de Amerikaanse zender ABC toch te overtuigen een derde seizoen van Designated Survivor te bestellen. Of het daadwerkelijk zal helpen is natuurlijk niet bekend, maar het is een teken dat er nog genoeg mensen hopen op een vervolg van Designated Survivor.

Designated Survivor seizoen 3?

Of Designated Survivor seizoen 3 er toch komt is hoogst onduidelijk. Wel is er naast de opgestarte petities meer nieuws wat de fans positief kan stemmen. Volgens de Amerikaanse website Deadline is eOne namelijk in gesprek om Designated Survivor seizoen 3 toch mogelijk te maken, maar niet bij ABC. Het Canadese bedrijf is verantwoordelijk voor de distributie van Designated Survivor en iemand binnen eOne heeft aan Deadline verklaard dat het ‘nog niet over is’ voor Designated Survivor.

Inmiddels is er ook een statement gegeven door eOne en daarin staat onder andere dat het ‘actief in gesprek is met andere partijen voor volgende reeksen van de show’. Wie de partijen zijn is niet bekend. Een voor de hand liggende suggestie zou Netflix zijn, omdat zij de streamingrechten buiten Amerika hebben en zij er voor gezorgd hebben dat Designated Survivor wereldwijd een populaire serie is geworden. Het blijft alleen gissen of de streamingdienst geïnteresseerd is om de serie met Kiefer Sutherland in de hoofdrol alleen voort te zetten.

Kritiek

Het was namelijk lang niet altijd positief rondom Designated Survivor. Tijdens het tweede seizoen nam de kritiek verder toe, omdat er te weinig spanning meer in de serie zat. Ook de vergelijking met 24, waarin Kiefer Sutherland eveneens in schitterde, werd regelmatig gemaakt. Bovendien versleet de serie liefst vier showrunners in twee seizoenen tijd. Dat geeft aan dat er lang niet altijd eenduidigheid was over de invulling van de serie.