Nieuws

Wat?! Komt er toch een derde seizoen van Designated Survivor?

Designated Survivor seizoen 3

Designated Survivor seizoen 3 gaat er misschien toch wel komen, nadat het maanden geleden gecanceld werd door ABC. In Amerikaanse media zijn berichten opgedoken dat er op korte termijn begonnen wordt met de opnames van het derde seizoen in Toronto.

Gecanceld

Designated Survivor groeide na het debuut in 2016 in rap tempo uit tot een populaire serie. In Nederland kon er via Netflix wekelijks naar een nieuwe aflevering gekeken worden. Na het succesvolle eerste seizoen volgde er ook een tweede seizoen.

Vlak voor dat seizoen ten einde liep werd bekendgemaakt dat er geen derde seizoen van Designated Survivor besteld zou worden door ABC, dat in Amerika de rechten bezit. Hier waren verschillende redenen voor: als belangrijkste reden gold de teruglopende kijkcijfers en daarmee de advertentie-inkomsten. Bovendien zou Kiefer Sutherland, de hoofdrolspeler in de serie, de opnamelocatie willen verplaatsen van Toronto naar Los Angeles, maar ABC vond dat weer te duur. Uiteindelijk werd de serie dus gecanceld, maar waren er wel speculaties over een mogelijke doorstart bij een andere partij.

Designated Survivor seizoen 3 toch besteld?

Designated Survivor seizoen 3 zou nu toch besteld zijn, meldt CinemaBlend in Amerika. Zij stuitten op een bericht van Production Weekly en daarin wordt vermeld welke opnames er de komende periode zullen plaatsvinden. Opmerkelijk genoeg staat daar ook Designated Survivor 03 tussen en dat zou er dus op wijzen dat de productie van Designated Survivor seizoen 3 op zeer korte termijn gaat beginnen.

Veel vragen

Dat klinkt natuurlijk fantastisch, maar tegelijkertijd zijn er een hoop vragen. Om te beginnen blijkt nog nergens uit dat Designated Survivor seizoen 3 daadwerkelijk besteld is. ABC meldt hier niets over en ook een eventuele nieuwe rechthebbende heeft nog niets wereldkundig gemaakt. Daarnaast maken de social media accounts van de hoofdrolspelers hier ook nog geen melding van. Kiefer Sutherland (Tom Kirkman), Adan Canto (Aaron Shore), Italia Ricci (Emily Rhodes), Kal Penn (Seth Wright) en Maggie Q (Hannah Wells) reppen met geen woord meer over Designated Survivor seizoen 3. Mogen ze dat nog niet, of valt er simpelweg niets te melden over Designated Survivor en is het een afgesloten hoofdstuk voor ze?

Een ander vraagstuk is de opnamelocatie. Volgens CinemaBlend gaan de opnames van Designated Survivor seizoen 3 gewoon weer in Toronto plaatsvinden, maar Sutherland was daar juist een groot tegenstander van. Hij zou dan zijn eis moeten hebben ingetrokken, of, en dat is weer een andere theorie, de serie gaat verder met een geheel nieuwe cast. Om het allemaal nog mysterieuzer te maken zou er voorlopig onder de naam The White House Project gewerkt worden, in plaats van Designated Survivor.

Voorlopig is er dus nog niets officieel bevestigd over een mogelijk derde seizoen van Designated Survivor, maar het feit dat er nu toch geruchten zijn ontstaan, zoveel maanden nadat het gecanceld is, geeft aan dat er mogelijk toch nog hoop is.