Nieuws

Wat zijn de gevolgen voor Tom Kirkman na het grote verlies?

Designated Survivor seizoen 3

In Amerika gaat Designated Survivor vanavond alweer verder. Grofweg twaalf uur later kunnen wij ook naar de elfde aflevering van seizoen 2 kijken, via Netflix. Er staan ons grote veranderingen te wachten, na het overlijden van Alex Kirkman. Showrunner Keith Eisner sprak met TV Guide over het vervolg van Designated Survivor seizoen 2.

Tweede helft

De tweede helft zal onder andere in het teken staan van de manier waarop president Tom Kirkman het enorme verlies verwerkt. “We zullen gaan zien wat de gevolgen zijn voor het verliezen van je vrouw en het worden van een weduwnaar voor iemand in het Witte Huis.”

Kirkman zal in de tweede helft van seizoen 2 in therapie gaan om het verlies te verwerken. Dat zal een wezenlijke rol spelen in het verdere verloop van het seizoen. Tim Busfield zal dr. Adam Louden spelen en Kirkman proberen te ondersteunen in zijn rouwproces. “Hij zal Tom zover proberen te krijgen om toe te geven aan het feit dat hij worstelt met een aantal problemen. Het is al tien weken na het verlies van zijn vrouw, dus het zal goed zichtbaar zijn wat voor effect dat op de president heeft gehad.”

Niet eerder voorgekomen

Volgens Keisner was het voor de makers van Designated Survivor moeilijk om in te schatten hoe de president op dit verlies moest reageren. “We laten zien wat het betekent voor de president om te blijven regeren en de manier waarop er naar hem wordt gekeken als weduwnaar. Het is nieuw voor ons, omdat het in de afgelopen honderd jaar niet is voorgekomen dat de president een weduwnaar wordt.”

Andere Tom

Tom Kirkman hebben we leren kennen als iemand die integer is, zelfs als president van de Verenigde Staten. De vraag is echter of hij dat nog steeds kan zijn na de vreselijke manier waarop hij Alex heeft verloren. “Er zijn twee problemen voor Tom. De eerste is dat hij in een positie zit waarin hij de meest rechtlijnige denker ter wereld moet zijn. In welke mate beïnvloedt de tragische gebeurtenis dat? Daarnaast zullen mensen mogelijk denken dat het niet meer mogelijk is om zo rechtlijnig te blijven te denken als voorheen. Er zal een verschil zijn tussen de realiteit en perceptie van mensen. In het tweede deel van het seizoen spelen we daar mee.”

De nieuwe aflevering van Designated Survivor verschijnt donderdag 1 maart op Netflix. Bekijk hier de vooruitblik.